lørdag 25. juni 2016

Tøft for lag 4 i vårsesongens siste kamp. Tap 3-10 mot et Elitepreget Valdreslag.

La meg denne gangen starte med å presentere laget vi møtte i kveld. Fagernes/Aurdal har bra lag. Første laget deres rykker opp til elitespill til høsten etter knepent å ha tatt førsteplassen foran vårt eget førstelag på nivå en. Andre laget deres slet denne gang med å stille lag og de henvendte seg til oss med vilkårene om at de måtte ha med 7 spillere fra sitt første/elitelag for at de skulle kunne stille lag i kveldens kamp. Kretsen var orientert. Vi kunne velge å akseptere og dermed kamp, eller vi kunne avvise, med den følge av at kampen ble avlyst. For oss er det, det å spille kamper som er viktig, så vi aksepterte dog noe betenkt. For å styrke vårt eget lag tok vi med 2 førstelags spillere og en annenlags spiller.
Dette kom til å bli tøft, det viste vi. Når den ene av vår førstelags spillere av en eller annen grunn ikke dukket opp til start, så ble det ikke noe enklere. All denne informasjonen jeg nå har gitt, fikk ikke gutta før kampen. Vi ville ikke ta motet fra dem før start.

Det var kanskje greit for det var vi som tok føringa i kampen. Vi presser Valdres gutta ordentlig de første 5-10 minuttene og Ali Halami er nær ved å sende oss i ledelsen. Etter å ha blitt spilt nydelig igjennom på høyrekant lobber han ballen over keeper og dessverre også over mål. Fagernes kommer mer med i kampen og scorer først, men vi svarer kjapt. Sindre Rødningsby har en perle av en pasning til Sindre Skeie på høyrekant som utligner mot dette Elitepregete Valdres laget. Meget imponerende av våre gutter så langt.

Dog merkes nok forskjellen mellom lagene bedre nå litt ut i omgangen. Veltrente Valdresgutter vinner mange av duellene og spesielt elitelags spissen deres setter sitt preg på kampen. Han utnytter den minste feil vi gjør i eget forsvar og bøtter inn mål. Det står vel 4-1 når vi går til pause. Dog skal gutta ha honnør for å stå opp mot overmakten og tidvis spille meget bra fotball. Spesielt Sindre Skeie sto fram som en Viking. Han ga seg aldri selv om målene rant inn mot oss. Han var involvert i forkant av alle de tre målene vi scoret i dag. Det første satte han selv, nr. 2 kom etter en corner han skaffet oss. Denne scoret Stian Henriksen på. Nr 3 var et frispark som Torgeir Auråen dundret i mål fra like utenfor 16 meteren. Sindre Skeie sa ikke et ondt ord verken til medspiller, motspiller eller dommer selv om tapet ble stort. Han kjempet med full innsats til siste slutt. Både du og foreldrene dine har all grunn til å være stolte over hvordan du framsto i en meget tøff kamp. Jeg ser i fotball EM at være brødre i vest på Island går inn i kampene med samme holdning du hadde i dag. Fortsett sånn. Til dere andre så skal dere ikke henge med hodet selv om tapet ble stort. Mange av dere spilte meget bra mot tøff motstand. Dog ser vi på slike kamper hvor viktig det er å legge god innsats på treningene slik at vi holder ut med tøft spill i to ganger 40 minutter.Her har flere av dere en del å hente...
Nå er det trenings fri en uke, men allerede neste torsdag treffes mange av oss igjen på grillfest hos våre nye venner på Skjeppsjøen.