lørdag 23. september 2017

Oppsummering fra kampen Ham-Kam - Toten G16

Det ble en veldig hyggelig kveld på Briskeby stadion, for vi bestemte oss for at vi skulle gå ut å ta føringen i kampen fra start, og det klarte vi.

Allerede etter 1 minutt slår Henrik Robøle en perfekt gjennombruddspasning til Amund Haugen som fosser gjennom Ham-Kam sitt forsvar, og Arthur setter tilslutt ballen i mål, og vi har fått en perfekt start på kampen. Vi fortsetter å presse Ham-Kam tilbake på banen, og spiller oss til flere store sjanser uten at vi klarer å sette ballen i mål.

Utover i første omgang klarer Ham-Kam å ta mer tak i kampen, og de viste at de hadde mange teknisk gode spillere, og de tok over mye av banespillet uten at de klarte å skape store sjansene. Vi ble tvunget til å justere presshøyden, for vi maktet ikke å presse høyt denne perioden, men vi forsvarte oss meget godt og klarte å holde ut til pause uten å slippe inn mål og gikk til pause med 0-1 ledelse.

I pausen snakket vi om at vi måtte være mer nøyaktige når vi fikk tak i ballen, slik at vi ikke mister den igjen med en gang, og at vi måtte fortsette å være flinke til å variere presshøyden. Hvis vi så mulighet til gjenvinning høyt i banen skulle vi presse høyt med hele laget, hvis ikke skulle vi legge oss noe lavere i banen. Stian Henriksen erstattet Marius i mål, og Marius ble flyttet opp som spiss.

Vi lykkes meget godt med taktikken, og etter 15 minutter spilles Amund gjennom på kant og slår inn til Marius som setter ballen sikkert i mål, og vi leder 0-2. Etter dette bølger kampen frem og tilbake, og begge lag har sine sjanser uten at noen av lagene klarer å sette ballen i mål. Etter 69 minutter får Aksel ballen på ca. 30 meter, og skyter på volley og ballen suser over keeper og i mål, og vi går opp til 0-3 ledelse. Kun noen minutter senere er Ham-kam på farten, og setter ballen i mål etter et skudd fra 16 meter, og stillingen er 1-3. I sluttminuttene har vi marginene veldig på vår side, og etter 78 minutter løper Arthur fra Ham-Kam forsvaret og slår et presist hardt innlegg som målmaskinen Løvstad setter kontant i mål, og kun 1 minutt senere er det Tolasa som dribler seg gjennom og setter ballen sikkert i mål, og vi vinner hele 1-5 på Briskeby stadion.

Må gi en hyllest til alle spillerne i dag, for selv om mange var slitne etter masse aktivitet de siste dagene klarte vi å mobilisere meget bra innsats, og scorer mange fine mål.

Vil nevne Marius Løvstad som på 2 dager har scoret hele 6 mål, og viser at han i tillegg til å våre en meget god keeper er en skikkelig goalgetter, meget sterkt.

Også en spesiell takk til Stian Henriksen og David Laeskogen som på kort varsel ble med på kamp, og begge gjør sine saker meget bra når de kommer inn i 2 omgang.

Lag 1 er dermed fortsatt ubeseiret i 1 Divisjon i høstsesongen, og klatrer mot toppen av tabellen.

Fredag 29 September kommer Raufoss på besøk på ØTIP.

Hilsen meget godt fornøyde lagledere, Jan Børge, Petter og Tom.