torsdag 28. september 2017

G16 lag 2 sikret fortsatt tabelltopp

G16 lag 2 gjestet Harestua denne kvelden, og nettopp dem tapte vi for hjemme tidligere i høst, og for å fortsatt sikre tabelltopp måtte vi vinne denne kampen.

Før kampen snakket vi om at det er vi som var på toppen av tabellen, og at vi skulle gå ut å bestemme å spille vårt eget spill, og sist men ikke minst ha det morsomt.

Spillerne i vår troppen til denne kampen var en miks av G15 og G16 spillere fra treningsgruppe 2, mens vi møtte et godt Harestua lag som hadde med 3-4 spillere fra sitt lag som spiller gutt elite.

Når kampen starter ser vi med en gang at dette kommer til å bli en jevn kamp, men vi klarer kanskje å kjempe oss til et lite overtak, men Harestua er farlig frempå på kontringer. Etter 5 minutters spill har vi fine kombinasjoner og bevegelser i midtbaneleddet, og Mats spilles igjennom og skyter like utenfor fra kort hold. Kun 1 minutter senere spilles Simen Øfstbø igjennom, men keeperen redder skuddet. Vi observerer at vi er hurtigere enn Harestua, og at vi må fortsette å benytte bakrommet. Og det er nettopp dette vi gjør etter 15 minutters spill, for vi kontrer med hurtig spill i lengderetningen, og tilslutt spilles en for dagen meget god Arthur Helland igjennom, istedenfor å skyte selv legger han ballen ut til Simen Øfstbø som med sin presise fot setter ballen i lengste hjørne utagbart for keeper, og vi leder 0-1. Kun 1 minutt senere er Arthur på nytt løp, og Harestua forsvaret klarer ikke å henge med, men skuddet går like til side for mål. Etter 26 minutters spill er vi uheldig, for en av våre forsvarsspillere løper bort i foten til en Harestuaspiller innenfor 16 meteren, og dommeren peker korrekt på straffemerket. De setter straffen sikkert i mål, og stillingen er 1-1. Etter dette tar Harestua litt over banespillet, og noen minutter senere skyter de fra langt hold, ballen går i mål og vi ligger under 2-1. I sluttminuttene av første omgang spilles Arthur igjennom enda en gang og plasserer ballen sikkert i mål, og vi går til pause på stillingen 2-2.

I pausen oppsummerer vi en god første omgang, og at denne kampen er mulig å dra i vår favør. Vi skal fortsette å benytte bakrommet, for der har vi vært farlige, og fortsette å tørre å spille ballen hurtig langs bakken. Vi gjør 3 spillerbytter, og inn kommer David Laeskogen, Kristoffer Torsteinshaugen og Hans Erik Sandvik. Når 2 omgang starter ser vi at Harestua har satt sin beste spiller (kaptein fra Elite laget) i midtforsvaret for å demme opp for våre gjennomløpninger, men vi bryr oss ikke om dette og spiller vårt spill som vi har planlagt. Vi klarer å spille oss til flere store sjanser, og etter 50 minutter går ballen hurtig langs bakken og Simen skyter fra 10 meter, men keeper reddet skuddet. 10 minutter senere kommer vi ned på høyre side og Kristoffer legger inn foran mål, og fra 5 meter hedder Mats like utenfor mål. Vi kjører kampen i denne perioden, og har flere sjanser, men etter 68 minutts spill kombinerer vi meget bra i midtbaneleddet med Marius, Tolasa og Mats som tilslutt blir spilt helt igjennom og setter ballen i mål, og vi leder 2-3.

Det blir noen meget spennende og hektiske sluttminutter, for Harestua presser på for utligning, og vi får en spiller utvist, men anført med vår meget gode kaptein Arne Dyste i spissen forsvarer oss meget godt, og vi vinner kampen fortjent 2-3.

Må bare si lagledelsen var mektig imponert, for dette var skikkelig bra. Det er den meget gode laginnsatsen som gjør at vi vinner kampen, og at alle spillerne har skikkelig god innsats og lagmoral.

Vi startet kampen med en nykomponert forsvarsfirer (Oliver, Åsmund, Arne og Ole Gunnar) og dere imponerte stort både defensivt og offensivt. Har ikke sett Ole Gunnar Smedsrud som midtstopper tidligere, men kommer inn her og er en av banen absolutt beste spillere, Gratulere.

Midtbanen med Marius B, Tolasa og Mats arbeidet også knallhardt mot gode Harestua spillere, og når vi på topp har spillere som Arthur med sin gjennombruddskraft, og Simen Ø som er teknisk brilliant blir vi vanskelige å spille mot.

Vi ser frem til neste match som for G16 lag 2 er mot Vardal onsdag 11 Oktober, og nå går vi for å beholde plassen på toppen av tabellen ut sesongen.