onsdag 24. mai 2017

Tredje seier på rad og tabelltopp for lag 3 G 16

Tilbake fra en nydelig mai dag på Lena. Med sol 14-15 grader i lufta og ypperlige spilleforhold. Åpen kiosk med varm grill og varme pølser.

Gutta på lag 3 skinte om kapp med sola denne kveldeb og spiller nok en bunnsolid kamp. Tredje seieren på rad fører gutta opp på en delt første plass på tabellen, og det etter en tøff sesongstart på Biri.

Kveldens kamp mot Brandbu var opprinnelig satt opp som en elver kamp, og med mange spille hungrige 15 åringer mønstret vi en tropp på 15 mann. Halvparten 15 åringer.

Ut på dagen melder Brandbu om mye forfall og ber om at vi kjører nierkamp. Dette er greit for oss, men når det kommer til stykket klarer de ikke å stille mer en 9 spillere og det blir en noe uvant 7er kamp denne flotte vårkvelden.

Dette er det lenge siden våre gutter har spilt og vi prater om formasjon før kampen og blir enige om å kjøre en 3-2-1 formasjon. Altså en midtstopper to backer som også kan være offensive, to indreløpere som går ut som vinger når vi går i angrep og en mann på topp. Uvant formasjon og spille stil, med defensivt fungerer det veldig bra. Arne og Harald stor spiller i midtstopper rollen i hver sin periode. Sammen med velfungerende backer er forsvaret bunnsolid. Vi stopper alt Brandbu prøver på, og selv om de har tekniske gode spillere som får mye rom på midtbanen, så klarer de aldri å sette våre keepere på store prøver.

Med denne spillestilen så er vi avhengig av at ting funger framover med hardtarbeidende midtbane og spiss som gjør jobben sin. Og det gjør det. Allerede etter 2 minutter presser en sterk Kevin forsvaret til Brandbu slik at de må spille tilbake til keeper. En uheldig sådan mislykkes i mottaket og vi går i ledelsen etter selvmål. Brandbu med flere gode tekniske spillere dominerer midbanespillet i starten, men går seg fast i vårt gode forsvar og vi er gode på overganger. Etter 6 minutter setter Kevin mål nr. to. Så er det jevnt lenge, helt til halvspilt omgang da scorer Jacob vårt tredje. Jonas setter vårt fjerde 5 min før pause. Og vi leder 4-0 etter første omgang.

I andre omgang er Mattis våken på returen etter et frispark og setter nr. 5. Kevin setter nr. 6, Jacob nr. 7. Og Jonas har en fantastisk enkeltmanns prestasjon da han fra back posisjon forserer over hele banen, finter ut hele forsvaret til Brandbu og banker mål nr. 8 i mål. En meget god kamp er gjennomført, og jeg synes litt synd på Brandbu for de prøvde så godt de kunne og de hadde raske tekniske gode spillere, men dere nøytraliserte de helt. De ikke fikk til noen ting.

I dag var dere virkelig gode gutter. Alt fungerte og vi hadde marginene med oss. Det var en fryd og være laglederne deres.