tirsdag 16. mai 2017

Sterk seier for FK Toten 3 mot Lunner 2

Det skulle vise seg å bli en meget spennende og innholdsrik kamp på Hadeland denne kvelden.

Vi var ikke helt med fra starten, og det fikk vi merke allerede etter 1 minutters spill da en rask Lunner spiss løp fra vårt forsvar og scoret sikkert. Lunner fortsatte å kjøre på, og vi ble presset skikkelig tilbake på banen. Etter 5 minutters spill fikk de et unødvendig frispark helt ute ved hjørneflagget, og de slo ballen inn foran mål hvor de fikk stå alene og heddet ballen sikkert i mål. Lunner fortsatte å presse oss tilbake på banen, og de hadde en ball til i mål som ble annullert. Vi klarer etter hvert å heve kvaliteten på vårt eget spill, og spilte oss frem til noen sjanser. Etter 25 minutters spill får vi hjørnespark som Mattis slår presist inn foran mål, og på en retur klarer Håkon å sette ballen i mål på et volley skudd, og stillingen er 2-1. Kun noen minutter senere er Åsmund på et av sine raid nedover på vår høyre side, og slår inn foran mål, men Hans Erik klarer ikke sette ballen i mål. Det blir ikke flere mål i første omgang, så pauseresultatet blir 2-1.

Vi snakker i pausa om at denne kampen er fullt mulig å vinne hvis alle gjør sitt beste, og i tillegg gjør vi noen justeringer på laget. Vi tar tak i kampen fra start i 2 omgang, og vinner det meste av duellene ute på banen, og klarer å løfte laget slik at det meste av spillet foregår på Lunner sin banehalvdel. Etter 62 minutters spill løper Morten igjennom og scorer sikkert, og stillingen er 2-2. Vi fortsetter å vinne dueller og presse Lunner tilbake på banen, og etter 65 minutters spill setter Morten sin andre scoring for dagen, og vi er i ledelsen for første gang i kampen. Etter dette har vi flere store sjanser som vi ikke klarer å sette i mål, men etter 69 minutter klarer Martin å komme seg gjennom fra sin høyre kant og setter ballen i mål, og vi leder 2-4.

Etter dette bølger kampen frem og tilbake, og Lunner er farlig frempå ved flere anledninger. Etter 77 minutters spill kommer de på en gjennomløpning, og Martin takler innenfor 16 meteren, og de får en etter min mening en billig straffe som de setter sikkert i mål. Lunner får selvfølgelig troen på at dette fortsatt er mulig, og presser oss tilbake i sluttminuttene, men vi står imot og vinner 3-4.

Vi stiller med 8 spillere fra G15 i denne kampen, og de klarte seg veldig bra sammen med de mer rutinerte G16 spillerne. Skal jeg trekke frem noen spillere så var Martin Hoel, Sander Rikoll  og Kristoffer Torsteinshaugen veldig friske etter at de kom inn i 2 omgang, også var Stian sikker i mål gjennom hele klampen.

1 min     1-0

6 min     2-0

25 min  2-1 Scoring Håkon

62 min  2-2 Scoring Morten

65 min  2-3 Scoring Morten

69 min 2-4 Scoring Martin

77 min 3-4 Straffe Lunner

Med denne seieren klatrer lag 3 opp på andreplass på tabellen, og vi ser frem til fortsettelsen.